Kurumsal Kimlik Tasarımı

Kurumsal kimlik tasarımı nedir?

Yeni bir şirket kuruyorsanız, sizi pazarda öne çıkaracak bir kurumsal kimlik oluşturmak çok önemlidir. Pazarda bir yer edinmek zor olabilir, rekabet de şiddetli olabilir. Böyle bir ortamda benzersiz bir marka kimliği geliştirmeniz çok önemlidir. 

Bunu yapmanın çeşitli yolları var. Yeni başlayanlar için önemli kurumsal kimlik faktörleri arasında logonuzda ve pazarlama malzemelerinizde doğru grafiklere sahip olmak yer alır. Doğru marka bilinci oluşturma stratejileri üzerine biraz düşünmek de önemlidir. Bunu yapmamak, harika ürün ve hizmetlere sahip şirketleri bile bocalamaya bırakabilir. Bu faktörlere dikkat etmeyen şirketlerin çoğu genellikle ortadan kaybolur.

Pazarlama, herhangi bir şirketin hayatta kalması için çok önemlidir. Mevcut kurumsal ortamda, ürün ve hizmetlerinizi akılda kalıcı kılmak, neredeyse bu ürün ve hizmetlerin kalitesi kadar önemlidir. Bu nedenle, herhangi bir şirketin atması gereken ilk adımlardan biri, iyi bir markalaşma stratejisi oluşturmaktır. Firmanızla ilişkilendirmeyi seçtiğiniz grafik tasarım ve içerik stratejisi bunun çok önemli bir parçasıdır. Doğru renkleri ve kurumsal logoyu seçmek gibi ayrıntılar, şirketinizin başarısını sağlamaya yardımcı olabilir.

Kurumsal kimlik nasıl olmalı? 

Her bireyin kendi konuşma tarzı, kendi jestleri, imajını uygun kıyafet, saç veya parfümle vurgulama yeteneği vardır. Bazıları buna pek dikkat etmez ve yine de bu tutumlar, ayrıştırıcı bir üslup olarak kabul edilebilir.

Tarz, bir kişiyi diğerlerinden ayıran belirli işaretler kümesidir. İlk olarak hatırladığımız şeydir, bizi çeken şeydir ya da tam tersine, bu kişiyle herhangi bir etkileşimi tekrarlama arzusunu kalıcı olarak ortadan kaldırır.

Aynı şeyi bir şirketin kurumsal kimliği hakkında da söyleyebiliriz. Kurumsal kimlik, firmaya yüzü ve başarısı için tek bir imaj sağlayan renk, grafik, sözlü, tipografik, plastik, akustik, video veya diğer tekniklerin birleşimidir.

Özenle geliştirilen kurumsal kimlik, şirketin müşteriler, ortaklar ve diğer bağımsız gözlemciler tarafından tanınma, algılanma ve hatırlanma olasılığını artırır. Aynı zamanda sadece şirketin ürünleri veya hizmetleri için değil, tüm faaliyetleri için de çalışır ve onu rakiplerinden farklı kılar.

Temel görsel kurumsal kimlik öğeleri şunları içerir:

* Adlandırma (özel şirket adı)

* Logo

* Renk paleti (renkli)

* Kurumsal yazı tipi

* Kartvizit

*Antetli kağıt

* Zarf

Kurumsal kimliğe bakış açısı 

Birçok girişim şirketi bu tür tavsiyeleri görmezden gelir. Logolarına ve markalarının diğer kısımlarına sonradan gelen bir düşünce olarak davranırlar. Şirketler genellikle planlamalarının bu yönünü kısmaya çalışırlar ve buna ürün tasarımı ve kadrolarından çok daha az dikkat ederler. Modern iş dünyasının acımasız ortamında, müşteri sadakati yaratacak bir marka kimliği yaratmak, hedef pazarınızı açıkça belirlediğinizden ve onlara ulaşmak için doğru pazarlama planını oluşturduğunuzdan emin olmak kadar önemlidir.

İş dünyası hızla değişiyor. Çoğu şirket için pazar payı alabilmek adına rekabet etmek durumunda. Araştırmalar, müşterileri elde tutmanın yenilerini çekmekten çok daha az maliyetli olduğunu uzun zamandır göstermiştir. Bu, markalaşmayı uzun vadeli iş başarısı bulmayı uman girişimler için en önemli kurumsal kimlik faktörlerinden biri haline getirdi.

Kurumsal kimlik, şirketinizi tanımlamak, bir imaj oluşturmak ve onu tanıtmak için kullanılan logolar, sloganlar, yazı tipleri ve renkler gibi bir dizi görsel unsurdan oluşur. Güçlü bir kurumsal kimlik, işletmenizi rakiplerinden farklı kılmayı hedeflerken vizyonunuzu, amacınızı ve değerlerinizi ifade eder.

Olumlu bir imaj, müşterileri çekmenize ve elde tutmanıza, ittifaklar kurmanıza, finansal destek ve hatta iyi bir basın izlenirliği almanıza yardımcı olur.

Kurumsal kimlik tasarımı ne işe yarar?

Kurumsal markalama, şirketinizin adını bir ürün veya hizmete uygulama ve şirketin vizyonunu, değerlerini ve kültürünü satış noktası olarak kullanma pazarlama uygulamasıdır. Kurumsal markanız, halkın şirketinizle ilişkilendirdiği beklentiler bütünüdür. Bu bir tutarlılık güvencesidir. Kurumsal markalama, kimliğinizi imajınızla uyumlu hale getirmenizi sağlar.